Ezagutu eskaintzen dizugun Euskal Edarien aukeraketa berria
11 Maiatza 2021

Es tiempo de…

RODABALLO/ERREBOILOA

Es un tipo de pescado muy apreciado, que se clasifica como uno de los mejores del mar y de los más sabrosos.

Vive en los fondos marinos del Mediterráneo, en el Cantábrico y en el océano Atlántico, aunque también puede cultivarse en piscifactorías.

Su carne es blanca, sabrosa, fina, firme y tiene múltiples cualidades nutricionales. Por todo esto, el valor del rodaballo en el mercado se cotiza al alza.

Oso arrain preziatua da, itsasoko onenetakotzat eta zaporetsuenetakotzat jotzen dena.

Mediterraneoko itsas hondoetan, Kantauri itsasoan eta Ozeano Atlantikoan bizi da, baina arrain-haztegietan ere landu daiteke.

Haragia zuria, zaporetsua, fina eta irmoa da, eta nutrizio-ezaugarri ugari ditu. Horregatik guztiagatik, erreboiloak merkatuan duen balioa gorantz kotizatzen da.