CREMA DE COLIFLOR , FOIE, MANZANA VERDE
Ingredientes:
CREMA DE COLIFLOR:
1 coliflor mediana
½ cebolla
Una pizca de ajo
60 c.c. de crema de leche 35% mg
20 gr mantequilla
MANZANA VERDE:
2 Manzanas Granny Smith
60 gr azúcar de caña
Unas gotas de licor de manzana verde
Un poco de mantequilla
Zumo de ½ limón
200 c.c. agua
Foie micuit
Perifollo fresco
Preparación:
Crema de coliflor
en un recipiente, poner agua a hervir con un poco de sal. Trocear la coliflor , la media cebolla y un poco de ajo. Retirar el tallo leñoso de la coliflor. Cocer todos los elementos durante 25 minutos. Retirar y escurrir.
Triturar la coliflor en un robot de cocina , junto con la crema de leche, la mantequilla, y un poco de agua de la cocción . Colar por un chino fino . rectificar la sal y reservar hasta el emplatado.
Manzana verde:
Pelar y descorazonar las manzanas. Cortar en dados y mezclar un poco de zumo de limón . Esto retrasara la oxidación de las manzanas.
En una sarten o cazuela baja. Fundir la mantequilla junto con el azúcar de caña. Incorporar los dados de manzanas y dejar caramelizar el conjunto durante 10 minutos. Incorporar el agua y dejar cocer durante 10 minutos ,con el conjunto tapado. Retirar la tapa y dejar cocer todo durante otros 5 minutos mas. Reservar hasta el emplatado.
Emplatado:
En un plato hondo, colocar un poco de crema de coliflor templado, manzana verde y unos dados de foie micuit. Terminar el plato con unas hojas de perifollo.
Consejo:
Esta crema , a mi gusto, se debe de servir templada, si le gusta un poco mas caliente, recomendaría saltear foie fresco
AZALORE KREMA, FOIE, SAGAR BERDEA
Osagaiak:
AZALORE KREMA:
Azalore ertain 1
Tipula erdia
Baratxuri pixka bat
60 c.c. esne-krema % 35 mg
20 g gurin
SAGAR BERDEA:
2 Granny Smith sagar
60 g kanabera-azukre
Sagar berdearen likore tanta batzuk
Gurin pixka bat
Limoi erdiko zukua
200 c.c. ura
Foie micuit
Perifollo freskoa
Prestaketa:
Azalore krema
Ontzi batean, jarri ura irakiten gatz pixka batekin. Azalorea, tipula erdia eta baratxuri pixka bat zatitu. Azalorearen zurezko zurtoina kendu. Egosi elementu guztiak 25 minutuz. Kendu eta xukatu.
Txikitu azalorea sukaldeko robot batean, esne kremarekin, gurinarekin eta egosteko ur pixka batekin batera. Txinatar fin batetik sartu. Gatza arteztu eta platereraino gorde.
Sagar berdea:
Zuritu eta bihozgabetu sagarrak. Moztu kubotan eta nahastu limoi-zuku pixka bat. Horrek sagarren oxidazioa atzeratuko du.
Zartagin edo kazola baxu batean. Urtu gurina kanabera-azukrearekin batera. Sartu sagar-dadoak eta utzi multzoa karamelatzen 10 minutuz. Gehitu ura eta utzi egosten 10 minutuz, multzoa estalita. Kendu estalkia eta utzi dena egosten beste 5 minutuz. Gorde platereraino.
Platerean:
Plater sakon batean, jarri azalore epelaren krema pixka bat, sagar berdea eta foie micuit dado batzuk. Platera amaitzeko, perifollo hostoak erabili.
Kontseilua:
Krema hau, nire gustukoa, epel zerbitzatu behar da, pixka bat beroago gustatzen bazaizu, gomendatuko nuke foie freskoa salteatzea.